İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bohem Giyim Tarzı Nasıl Olur?

Kendinizi bohem tarza yakın görüyorsunuz ama tam olarak detaylara hakim değilsiniz. Bu tarzın inceliklerini öğrenmek istiyorsanız bohem tarza göz atmanızı önerebiliriz. Bohem tarzı benimsemek istiyorsanız, tüm unsurlarıyla “bohem giyim tarzı nasıl olur?” sorusunun detayları önem kazanır. Bohem kelimesinin ortaya çıkışı çok eski olmasa da aslında anlam olarak sanat tarihi kadar eskiye dayanır. Bohem, başlarda daha farklı stile sahip kişiler için kullanılsa da daha sonraları terim anlamında değişiklik yaşanmıştır. Daha sonraları kullanılan anlam ise “hayat tarzı” olarak yorumlanmıştır. Bohem giyim tarzı hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bohem Giyim Tarzı Nasıl Olur?

Kendini bohem tarzına uygun gören ve bu şekilde tanımlayan kişiler, öğrenme ve sanat üzerine kurulu bir yaşamı tercih ederler genelde. Bu nedenle giyimden diğer sanat dallarına kadar her şeyin bohem tarza uygun olması gerekmektedir. Düzensiz yaşam, aşırı sosyallikten uzak, ön planda olmama, sakin bir yaşam bu tarzın unsurları arasındadır. Tarzın ana unsuru da bol ve uzun bir etek olarak ifade edilir. Bohem giyim tarzı nasıl olur sorusuna; rahatlığın ve konforun ön planda olduğu bir tarz cevabını verebiliriz. Kocaman broşlar, büyük taşlı aksesuarlar, boncuklu kolyeler ve kemik ya da ahşap takılar, tüylü aksesuarlar da bohem tarzın önde gelen unsurlarıdır.

Bohem Giyim Tarzı Nasıl Olur

Bohem Stilinde Ne Tür Kumaşlar Tercih Edilir?

Çok katmanlı dokular da bohem giyim tarzında sıkça yer alır. Yani bu tarzda çok katmanlı dokulara sahip kıyafetler tercih edebilirsiniz. Buna göre kullanabileceğiniz bazı kumaş türleri ve çeşitleri şu şekildedir;

  • Kadife
  • Keten
  • İpek
  • Şifon
  • Süet
  • Deri gibi doğal kumaşlar kullanabilirsiniz. Rahat ve yüksek olmayan topuklara sahip ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Mücevher, küpe, inci, saç bantları vb. materyaller de bu tarzda kullanabileceğiniz aksesuarlar arasında.

Bohem Giyim Tarzının Ön Plana Çıkan Unsurları Nelerdir?

Etnik ilham verici baskılar, bu tarzın ön plana çıkan ilk unsurları arasında yer almaktadır. Çiçek desenleri, yine bu tarz için olmazsa olmazlardandır. Yüksek bel yapısına sahip tasarımlar, saçaklı etekler, büyük aksesuarlar, dokulu parçalar, maksi etekler, örme giysiler de bu tarzın ön plana çıkan unsurları arasında yer alır. 

Bu tarzı oluştururken kendiniz de bir şeyler katabilirsiniz. Örneğin; aksesuarlar, özgürce hareket edebileceğiniz materyallerdir. Bunun için kaliteli ve şık tasarımlara göz atarak en uygun kombini oluşturabilirsiniz. Bu tarzın ön plana çıkan unsurlarına özen göstermeniz, sizi bohem tarza taşıyacaktır. Çoğunlukla boyun bölgesinde yer verilen dantel detayları da bohem hava vermenin bir diğer yolu olarak karşımıza çıkar.

Ayrıca ayakkabı, etek, elbise, aksesuar seçimlerinin bohem tarzına uygun kombinleri de kolay bulunabildiğinden kombin kolaylığı da sağlar. Bununla beraber renk tercihlerinin de canlı renkler olması, bu tarza uygun bir şekilde kombin oluşturmanın ipuçları arasında yer alır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın